[mtitle]Informatii utile[/mtitle]

Diapedis Medical
Str. Traian 234, etaj 2
Sector 2, Bucuresti

[mtitle]Telefoane[/mtitle]

021 252 50 68 informatii si programari 

0787 297 663

[mtitle]Mijloace de transport[/mtitle]

Autobuz: 69,85,135 (Statia Foisorul de Foc), 79,86,133,135 (Statia Calea Mosilor, Statia Foisorul de Foc), 66,N108, N113 (Statia Mihai Eminescu)
Tramvai: 21 (statia Mihai Eminescu), 14 (statia Foisorul de Foc)
Metrou: Statia Obor

Despre noi

[huge_title fontsize="24" color="#595959" class="subtitle"] Suntem aici pentru tine, in primul centru privat de diagnostic si tratament al piciorului diabetic, dar si al celorlalte complicatii al bolii diabetice, pentru ca, impreuna, sa crestem calitatea vietii, sa reducem riscul infectiilor si sa scadem numarul si nivelul amputatiilor. [/huge_title]

Receptie clinicaDiabetul zaharat reprezintă un adevărat flagel al lumii moderne, din zilele noastre, afectând în acest moment cca 10% din populația globului. În Romania, situația este și mai gravă, un studiu epidemiologic realizat în urmă cu cca 3 ani (studiul PREDATOR) aratând că pacienții cu diabet zaharat împreună cu cei aflați în stadiul de prediabet și cei nediagnosticați ajung să reprezinte cca 17 % din populația țării.

Severitatea acestei boli rezultă din numărul mare și gravitatea complicațiilor bolii diabetice, complicații care apar cu atât mai repede cu cât echilibrul metabolismului glicemic este mai afectat. Printre complicațiile diabetului zaharat se numără afectarea cardiovasculară, afectarea renală, oculară, afectarea vaselor sangvine si a fibrelor nervoase. Piciorul diabetic, care cuprinde totalitatea modificărilor care apar la nivelul membrului inferior, este complicația cea mai frecventă a diabetului zaharat.

Studiile arată că 25 % din toți pacienții diabetici fac cel puțin odată în viață o ulcerație la nivelul piciorului, iar dintre aceștia, un sfert ajung sa sufere o intervenție chirurgicală. 50% dintre operații sunt amputații majore, adică amputații de sub genunchi sau de deasupra acestuia. Dincolo de faptul că acești pacienți capătă un handicap fizic și psihic major, devenind o adevărată povară pentru familiile lor, ajung în peste 50 % din cazuri sa sufere o a doua amputație în următorii 2-3 ani. Mai mult, în primii 5 ani după amputație, jumătate din acești pacienți decedează prin diferite complicații.

Sala de asteptareVestea bună, pentru toți pacienții diabetici și pentru familiie acestora, este că toate aceste complicații pot fi prevenite sau tratate cu succes în stadiile incipente, împiedicând astfel evoluția către suprainfecție și amutație.

Pentru a obține rezultate cât mai bune, este dovedit că tratamentul și educația pacienților diabetici trebuie făcute de o echipă complexă de specialiști.

Astfel, la fel ca în centrele specializate de tratament al piciorului diabetic din lumea întreagă, am format o echipă entuziastă, dedicată ție, pacient cu diabet, să tratam complicațiile diabetului și să evităm amputațiile, cu toate urmările negative. Împreună vom fi o familie. NU PROMITEM IMPOSIBILUL DAR ÎMPREUNĂ NE VOM LUPTA SĂ-L FACEM POSIBIL.

De ce să pierdem picioarele când este mult mai ușor să tratam cu succes leziuni minime, imediat după ce au apărut. Sau, și mai simplu, e mai eficient să prevenim decât să operăm.

SUS