Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemJquery has a deprecated constructor in /home/wis/public_diapedis.ro/plugins/system/jquery/jquery.php on line 13
Diabetul zaharat - Clinica Diapedis :: centru de tratament al piciorului diabetic

[mtitle]Informatii utile[/mtitle]

Diapedis Medical
Str. Traian 234, etaj 2
Sector 2, Bucuresti

[mtitle]Telefoane[/mtitle]

021 252 50 68 informatii si programari 

0787 297 663

[mtitle]Mijloace de transport[/mtitle]

Autobuz: 69,85,135 (Statia Foisorul de Foc), 79,86,133,135 (Statia Calea Mosilor, Statia Foisorul de Foc), 66,N108, N113 (Statia Mihai Eminescu)
Tramvai: 21 (statia Mihai Eminescu), 14 (statia Foisorul de Foc)
Metrou: Statia Obor

Diabetul zaharat

Diabetul zaharat este una dintre cele mai raspandite boli cronice netransmisibile. Reprezinta o afectiune ce cuprinde un grup heterogen de tulburari, ce pot avea etiologie diferita dar care au in comun hiperglicemia asociata cu tulburari ale metabolismului lipidic si proteic. Aceasta afectiune reprezinta in ultima vreme o problema majora de sanatate publica, avand o incidenta in continua crestere. Astfel, ultimele date IDF (International Diabetes Federation) aratau ca in anul 2015 erau la nivel mondial aproximativ 415 milioane de adulti cu diabet zaharat, preconizandu-se la nivelul anului 2040 un numar de 642 milioane de persoane cu diabet zaharat. De asemenea, ingrijorator este numarul mare de cazuri de diabet zaharat de tip 2 la copii si adolescenti datorita cresterii incidentei obezitatii la nivel mondial, cunoscandu-se legatura dintre aceste doua afectiuni. Simptomele clasice ale diabetului zaharat sunt reprezentate de poliurie (pacientul urineaza frecvent), polidipsie (sete), polifagie la care se adauga uneori scaderea ponderala (in cazul pacientilor cu Diabet de tip 1, numit si insulinodependent in vechea clasificare a diabetului). Din pacate, nu de putine ori, aceste simptome nu alarmeaza pacientul iar acesta nu se prezinta la medic, astfel ca perioada prediagnostica poate dura ani, in acest timp instalandu-se complicatiile cronice. In acesta situatie, diagnosticul de diabet se pune in contextul in care pacientul se prezinta la medic pentru respectiva complicatie cronica (de exemplu cazul ulceratiilor picioarelor). Din pacate Romania se inscrie printre tarile cu o prevalenta ridicata a Diabetului zaharat, cel mai recent studiu epidemiologic aratand un procent de aproximativ 11% fata de media europeana de 9%.

SUS